На 2 май рожден ден има Венета Райкова. Венета Руменова Райкова-Георгиева е

...
На 2 май рожден ден има Венета Райкова. Венета Руменова Райкова-Георгиева е
Коментари Харесай

На 2 май рожден ден има Венета Райкова. Днес водещата става на 46

На 2 май рожден ден има Венета Райкова.

Венета Руменова Райкова-Георгиева е българска журналистка, някогашна водеща на предаването „ Горещо “ по Нова телевизия, някогашна водеща на „ Горещи срещи с Венета Райкова “ по BIT и сегашна водеща на „ Папараци “ по BTV.

Родена е през 1974 година в град Попово.

Едва 15-годишна, през 1989 година, печели първия конкурс за фотомодели и манекени. На 18-годишна възраст през 1992 година става първата победителка в състезанието „ Mини Мис България “ за девойки до 1,66 м.

Завършила е право в СУ „ Св. Климент Охридски “.

Още 18-годишна постъпва на работа във вестник Хайлайф по тематиката „ конкурс за публицисти “, който печели, до момента в който се среща с основния редактор Георги Кузмов.

Работи и като кореспондент и в БНТ – седем години в нощния блок и в Частен случай, а половин година като редактор в Наблюдател.[3] Три години е модел в София и Виена.Снимала се е за българската версия на списание „  title= “Playboy “> Playboy “.[4] Повечето хора свързват чаровната русокоска с Ексклузивно по Евроком, което тя води от 1999 г.Конкурсите са ѝ уязвимост. През 2008 година е водеща на коментарната графа към Big Brother 4 – „ Малката сестра “.

През 2014 е част от Домсъвета към „ ВИП Брадър: Образцов дом “, както и е водила „ Голямата уста “ към шоуто. От 13 април 2015 до началото на 2016 води ежедневно едночасово шоу по ТВ7 „ Дневникът на Венета “. От юни 2017 до септември 2017 е водеща на всекидневното предаване „ Горещи срещи с Венета Райкова “ по BIT. От 17 септември 2017 е водеща на “ Папараци “ по BTV.

През юли 2005 година Венета се омъжва за Тихомир Георгиев – участник в Big Brother 1. На 26 март 2007 година двамата влизат във VIP къщата на Big Brother като участници във втория сезон на VIP Brother.

В началото на месец юли 2007 година е оповестено, че брачният партньор на Венета – Тихомир, е подал молба за бракоразвод, и е планувано бракоразводно дело за края на месец октомври.Въпреки това, при започване на октомври излиза наяве, че двамата още веднъж са се събрали и живеят дружно в столичния квартал „ Слатина “. Венета и Тихомир имат наследник на име Патрик.

PETEL.BG 

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР